Zo werkt de Loopbaanscan

De Loopbaanscan kun je gemakkelijk zelf beheren. Het is opgebouwd uit drie delen: Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? Een deel van de gevraagde informatie vul je zelf, zoals bijvoorbeeld je personalia, contactgegevens, opleidingen en cursussen. Met de + kun je gemakkelijk een activiteit toevoegen. Met x kun je deze weer verwijderen. Teksten kun je aanpassen door met je cursor in het veld te gaan staan.

Automatisch ingevuld

Er zijn ook onderdelen die automatisch worden ingevuld als je de talentenscan doet. De talentenscan bestaat uit twee korte test. Het duurt per test ca. 5 tot 7 minuten om ze in te vullen.

Openbaar of niet?

Je kunt de Loopbaanscan delen met je werkgever of gebruiken voor sollicitaties. Wanneer je je profiel wilt delen kun je de URL kopiëren die je ziet als je op het symbool met het oog klikt (te vinden onderaan in het midden van je profiel). Wanneer je (potentiele) werkgever deze URL opent, komt hij/zij op jouw persoonlijke profielpagina. Je kunt per onderdeel aanvinken of dit gezien mag worden door anderen of alleen door jezelf. Deze optie kun je aan- en uitzetten wanneer je wilt.

Praktisch

In de linker kolom staan de knoppen om je profiel (tussentijds) op te slaan, als PDF te bewaren, als document op te slaan en om bekijken hoe je profiel wordt getoond.

Profiel verwijderen

Stap je over naar een andere branche of wil je om een andere reden je profiel verwijderen? Dit kun je eventueel doen door naar het menu te gaan en op de optie 'Loopbaanscan verwijderen' te klikken.