Functioneren en beoordelen

Het werkgesprek

Voor iedereen die werkt is het belangrijk om af en toe samen met je leidinggevende stil te staan bij je baan en alles wat daarbij komt kijken. Dat doe je tijdens het functioneringsgesprek, ook wel werkgesprek genoemd. Je kijkt samen naar je taken, je werkzaamheden en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Er is ook ruimte om meer persoonlijke zaken te bespreken die jou en je werk beïnvloeden, denk aan je werk-privébalans bijvoorbeeld, de zorg voor een ziek iemand of geldzorgen. Zowel de medewerker als de leidinggevende kan het initiatief nemen voor het werkgesprek. Werk in de winkel heeft speciaal hiervoor een handige tool* ontwikkeld om zowel jou en je leidinggevende daarbij te helpen.  Er is dus een versie voor medewerkers en voor werkgevers.

Handige tool
Met de tool kun je als werknemer - of leidinggevende- heel eenvoudig je vragen voorbereiden en elkaar uitnodigen. Het werkt in 3 simpele stappen: je maakt je eigen vragenlijst – wij doen vast een aantal suggesties-, stuurt een uitnodiging voor het werkgesprek naar je leidinggevende (of als je leidinggevende bent naar een medewerker) – een standaard e-mailbericht staat voor je klaar- en na afloop van het gesprek vul je samen de eventuele actiepunten in. 

Waarom is het belangrijk?
Als je wilt groeien in je baan, het beste uit jezelf wilt halen en met plezier naar je werkt wilt, is het belangrijk dat je jouw ideeën hierover met je leidinggevende deelt. Zo kan de organisatie je ondersteunen en helpen om jouw doelen te bereiken. Zo word jij nog beter en je baan nog leuker.

Aan de slag
Om een afspraak maken voor een werkgesprek en vragen voor te bereiden log je hier eerst in of maak eerst een account aan. Je kunt dan meteen aan de slag. Ingelogd vind je de tool hier.

*Deze tool voor het werkgesprek is mede mogelijk gemaakt door ESF-subsidie voor Duurzame inzetbaarheid.