BBL

Werk je in de winkel maar volg je ook nog een opleiding in de BBL dan ga je meestal 1 dag in de week naar school. De overige tijd doe je ervaring op in een leerbaan. 

Zoek je een leer-werkbaan? Ga dan bij bedrijven in jouw regio op zoek naar een leerbaan voor minimaal 60% van je totale opleidingstijd.

Wordt je aangenomen dan sluit je naast je leer-werkovereenkomst tevens een arbeidsovereenkomst met de desbetreffende werkgever, waar een salaris tegenover staat.

Het bedrijf dat jou een leerbaan aanbiedt, dient een erkenning te hebben. Stichting beroepsonderwijs bedrijfsleven zorgt voor deze erkenning. Meer informatie over erkende leerbedrijven en stages vind je op: www.s-bb.nl/studenten

Spelregels

Voor jou, voor de school, maar ook voor het leerbedrijf zijn spelregels rondom je leerbaan opgesteld. Deze staan in BPV protocol beschreven. Ga  je op zoek naar een leerbedrijf, weet dan wat van jou en het leerbedrijf verwacht mag worden. Klik hier voor meer informatie.

Een MBO opleiding voor de detailhandel kun je volgen bij een Regionaal Opleiding Centrum (ROC). Ook zijn er speciale vakscholen die je voor een baan in de mode- of woonbranche opleiden. Kijk hier voor een overzicht van alle ROC's en vakscholen in Nederland.

Wil je doorgroeien naar een hoger niveau? Dan is een HBO opleiding misschien iets voor jou. Een  economische of commerciële  HBO opleiding sluit dan goed aan op jouw ambitie.

Je kunt ervoor kiezen je studie naast je werk te volgen. Dit vraagt echter wel veel discipline en kost natuurlijk wat van je vrije tijd. 

Klik hier voor een overzicht