Retail opleidingen

Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in jouw branche, zoals SkillsTown, Detex, TMO, Cube en FHKN. Verschillende thema’s zoals vakkennis, verkopen en veilig werken komen in uiteenlopende trainingen, opleidingen en workshops aan bod. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in jouw branche, zoals SkillsTown, HMC, NIA, Verkoopkracht en FHKN. Verschillende thema’s zoals vakkennis, verkopen en veilig werken komen in uiteenlopende trainingen, opleidingen en workshops aan bod. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
Vind jij het soms ook lastig om de klant juist aan te spreken? Of om net dat advies te geven, waardoor de klant nog eens terug komt? Met onderstaande cursussen en opleidingen word jij een topverkoper! 

Verkoop- en klantkennis

888
Jeansadviseur (Detex)

Tijdens de training Jeansverkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

938
Module De Nieuwe Verkoper (Detex)

Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

940
Module Imago Styling (Detex)

Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend? Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

939
Module Visual Merchandising en Shopology (Detex)

De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

937
Allround mode styling cursus (Another Academy)

Deze cursus is erop gericht om inzicht te krijgen in de modebranche en het vak styling. Naast de cursus is er ruime aandacht voor het verwerven van praktijkvaardigheden, onder andere door het produceren van echte fotoshoots en het assisteren van professionals uit het vak. Klik hier voor meer informatie. Is jouw werkgever lid voor INretail, dan ontvang je 15% korting. Meld je aan via info@anotheracademy.nl, vermeld duidelijk het lidnummer en je ontvangt je korting.  

1395
Klant & verkoop trainingen (online training SkillsTown)

Wil jij je verkooptechniek verbeteren? Vind jij het moeilijk om extra artikelen aan te prijzen tijdens een verkoopgesprek? Of wil je weten welke kledingkeuze past bij jou als verkoper? In dit abonnement vind je meer dan 30 trainingen voor iedere verkoopmedewerker. Handig voor als je het beste uit jezelf wilt halen. En je zit nergens aan vast, want het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor slechts € 19,95 per maand haal jij het beste uit jezelf en je klant.

O ja, als je de Trainingen voor ondernemer én medewerker van SkillsTown ook afneemt, ontvang je daarop 50% korting!

Bekijk hier alle trainingen in dit abonnement.

1588
Gratis online les: Imagostyling

Het beste advies is vertellen wat je weet!

Als verkoopmedewerker kan jij met jouw deskundige advies voor klanten écht het verschil maken. De klanten die jij helpt, krijgen oprechte en persoonlijke aandacht, iets wat ze online niet snel zo zullen ervaren. Maar die belangrijke troef wordt lang niet altijd optimaal gebruikt, ziet Nelleke Mulder.

 • Tip #1: Positie t.o.v. de klant bij kledingadvies
 • Tip #2: Schoenadvies

 • Tip #3: Contrasten

 • Tip #4: Welk advies past bij welk figuur?

Bekijk hier de vier tips van Nelleke Mulder.

1589
Gratis online les: Gastvrijheid

Met gastvrijheid kun je je in de winkel het verschil maken. Het team van Gastvrijheid in Bedrijf geeft je op Werk in de Winkel inspiratie, tips en tools over gastvrijheid, hospitality en (klant)beleving. Bekijk hier de zes slimme tips van Laura de La Mar.

1673
5 stappen naar een succesvolle klantrelatie (Shopology)

De meeste verkooptrainingen zijn gericht op een eenmalige succesvolle transactie en zorgen niet dat het klantcontact een klantrelatie wordt. In de Shopology trainingen worden beide aspecten behandeld. Naast het leren van verkooptechnieken en het geven van concrete handvatten behandelen wij manieren om verwachtingen te overtreffen. Uitleg over; hoe een klant te verrassen en hoe deze recht in het hart te raken. Tijdens de training leren wij deelnemers ambassadeurs worden. Ambassadeurs zorgen voor trouwe, loyale klanten die FANS worden. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Kijk hier voor meer informatie

1699
Bedrijfsopleiding Verkoper MBO niveau 2 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Verkoper ben je het visitekaartje van een winkel of product. Je hebt veel contact met klanten. Je kunt klanten correct te woord staan, een product verkopen en het product afrekenen. Je zorgt dat de klant een goede indruk krijgt van de winkel. Dat doe je door de winkel schoon te houden en artikelen op een aantrekkelijke manier te presenteren. Ook het ontvangen en opslaan van goederen behoort tot je taken. Jij zorgt dat alles in de winkel goed verloopt en stelt klanten tevreden. Je leert tijdens de opleiding veel over alle onderdelen van de detailhandel. Denk bijvoorbeeld aan de goederenontvangst en opslag, het verzorgen van de winkelinrichting en het helpen van de klant.  
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1700
Bedrijfsopleiding Eerste Verkoper MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Eerste verkoper ben je het visitekaartje van de winkel en geeft je leiding aan een aantal verkopers op jouw afdeling van de winkel. Je motiveert je medewerkers, zorgt voor een prettige werksfeer en controleert medewerkers bij het uitvoeren van het werk. Ook voer je zelf een aantal verkooptaken uit. Je voert verkoopgesprekken en zorgt voor het afhandelen van klachten. Daarbij zorg je ervoor dat de winkel er schoon uitziet en de werksfeer prettig is. 
Je leert tijdens de opleiding om leiding te geven aan een (kleine) afdeling. Ook leer je veel over het voeren van verkoopgesprekken, afhandelen van klachten en aansturen van collega’s bij de verkoop en kassahandelingen. Bovendien leer je meer over het ontvangen en opslaan van goederen en het aansturen van collega’s bij dit proces.   
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

890
Imagostyling (Detex)

Als adviseur in de mode is het fijn om alles te weten over verkopen, visual merchandising collecties en stoffen. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van de geschiedenis  van de mode en de verschillende modestijlen. We behandelen de onderwerpen, kleur, decoratie, materiaal, pasvormen, silhouetbelijning, styling, postuur, persoonlijkheid en kleurtypes. Met deze kennis kan de klant worden voorzien van een professioneel advies op maat. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

1702
Bedrijfsopleiding Verkoopspecialist MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als verkoopspecialist werk je in een winkel. Je hebt te maken met allerlei kanten van het verkoopvak. Je houdt je voornamelijk bezig met de verkoop en het verbeteren van het verkoopproces. Je geeft niet alleen advies aan klanten, maar ook aan collega’s. Je houdt de winkel op orde en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van artikelen. Het is ook belangrijk dat je alle trends en ontwikkelingen volgt. 
Je leert tijdens de opleiding over de ontvangst en opslag van goederen en het begeleiden van collega’s hierbij. Ook leer je over het verkopen, adviseren en verlenen van service. Bovendien komen het afhandelen en/of leiden van kassatransacties en optimaliseren van verkoop en assortiment aan bod.   
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

942
Assortimentskennis (Detex)

Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Benut jij alle kwaliteiten van je team? Als leidinggevende kun je leren medewerkers optimaal te begeleiden en te coachen!

Succesvol leidinggeven

876
Opleiding manager (Detex)

De opleiding Manager is bedoeld voor (assistent-)shopmanagers die het beste rendement uit hun winkel en de medewerkers willen halen. Je leert over alle aspecten waar een shopmanager in het aansturen van een winkel mee te maken heeft. Zo heb je als leidinggevende het vermogen nodig om medewerkers te begeleiden en te coachen. Om leiderschap te toetsen, wordt doorgaans gekeken naar zaken als omzet en arbeidsproductiviteit. Daarom moet je als shopmanager diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren. Klik hier voor meer informatie. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. 

1701
Bedrijfsopleiding Manager Retail/Handel MBO niveau 4 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als manager retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten om een zo'n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers. 
Je leert om het organisatiebeleid (op personeel, financieel en commercieel gebied) uit te voeren, de voorraadregistratie bij te houden en de goederenstroom te beheren. Je leert om verkoopactiviteiten te begeleiden en verkoopafhandeling te coördineren. Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

Wil jij je carrière naar een hoger plan tillen en je verder ontwikkelen in je vak? Dan is een traineeship vast iets voor jou.

Carrière maken

993
Management Traineeships (Cube)

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Durf jij door te leren? 

Heb jij een SBRM of een fashion gerelateerde opleiding op het HBO afgerond, een passie voor retail en wil jij jouw carrière in de retailbranche stevig in de startblokken zetten? Dan is een van de Cube traineeships vast iets voor jou! ​Met Cube breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

3 traineeships voor 3 specialismes

 • De Klantspecialist (€​250 p/mnd)
  "Je werkt al jaren in een winkel, of pas net en wil het beste uit jezelf halen. Je houdt van mensen en lifestyle. Je wil klanten belachelijk goed helpen zodat ze fan worden. Je bent leer-nieuws-gierig naar het vak van topverkoper."
 • De Leider (€​500 p/mnd)​
  "Je komt van heb HBO en wil werken in fashion management. Start in de retail! of wellicht werk je er al en wil je jezelf uitdagen op managementniveau. Je bent of ambieert store, floor of regiomanager. Misschien neem je later de zaak wel over? Je houdt van de winkel en gaat graag de vloer op. Je bent leer-nieuws-gierig op hbo-niveau."
 • De Strateeg (€​600 p/mnd)​
  "Je hebt eerst Cube "De Leider" gedaan en wil meer! Je wordt lid van het managementteam. Je werkt aan een strategisch project. Je doet onderzoek, studeert, plant, organiseer, managet en verkoopt want natuurlijk ga je ook de vloer op. Kortom, je doet zo'n beetje alles! Instromen kan met een afgeronde mode of retail opleiding op zak."

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

Vakkennis

885
Opleiding mode-adviseur (Detex)

Met de opleiding Mode-adviseur leg je een stevige basis om klanten optimaal te kunnen adviseren. De opleiding is geschikt voor iedereen die in de mode retail werkt en succesvoller wil worden in het verkoopvak. Er komen 6 belangrijke onderdelen aan bod die je kennis vergroten:

 • Visual Merchandising
 • Shopology®
 • Textielwarenkennis
 • Assortimentskennis
 • Imago Styling
 • De Nieuwe Verkoper

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

886
Opleiding schoenadviseur (Detex)

Schoenadviseur is de basisopleiding voor mensen die in schoenenbranche werken. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Trends
 • Materialen
 • Fabricage
 • Pasvorm
 • Dames-, heren- en kinderschoenen
 • De Nieuwe Verkoper

Daarnaast is er aandacht voor veranderingen in de retailbranche. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. 

887
Opleiding sportadviseur (Detex)

Actuele productkennis is in de sportbranche zeer essentieel. Ontwikkeling en innovatie in materiaal en gebruik veranderen in rap tempo. Als verkoper moet je deze kennis kunnen vertalen naar een op maat gesneden advies voor de klant. Inzicht in het commerciële proces is daarbij een absolute must. De opleiding Sportadviseur bestaat uit de volgende modules:

 • Technische Aspecten van Sportkleding
 • Sportschoenen
 • Wintersporten en Outdoor
 • Racketsporten
 • De Nieuwe Verkoper

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

941
Module textielwarenkennis (Detex)

Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

916
Opleiding adviseur gezond lopen (Detex)

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die al enkele jaren ervaring hebben in het verkoopvak in de schoenenbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen, waarbij eventuele aanpassingen aan de schoen wenselijk kunnen zijn. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. 

1392
Gratis online les: MVO? Dat zit zo!

'Als kleding goedkoop is, dan zal het wel door kinderhandjes gemaakt worden', 'Made in Bangladesh, dan weet je zeker dat het niet deugt' en 'Hoe weet ik nou of iets onder aanvaardbare arbeidsomstandigheden is gemaakt?'. Op deze vragen rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijg jij in drie inspirerende en informerende webinars antwoord.

 • Met Hansje van der Zwaan van Unicef praten we kinderarbeid.
 • Made in Bangladesh, daar kan Joris Oldenziel van het Bangladesh Akkoord ons over bijpraten. 
 • En het onderwerp arbeidsomstandigheden kaarten we aan met Cecile Scheele van de Sustainable Fashion Week en agente van duurzame modemerken. 

De webinars kunnen als reeks, maar ook los van elkaar gevolgd worden. Elke webinar duurt ca. 15 minuten. Je hebt het beste beeld als je ze op je tablet of laptop bekijkt, gewoon in de pauze op je werk of thuis vanuit je luie stoel, waar of wanneer jij maar wilt.

Ga naar: www.academieportal.nl/skillstown

Login met dit e-mailadreswebinar@werkindewinkel.nl

Wachtwoord: Webinar@3

1415
Gratis online les: Retail verandert, verander mee!

Geniet je ook zo van de blogs van Harry Bijl? Volg dan ook zijn gratis webinars! Ze hebben als thema: Retail verandert, verander mee!

Harry laat je graag zien welke ontwikkelingen er in de retail zijn en hoe je daar als medewerker in de mode-, woon-, schoenen- en sportbranche op in kunt spelen. De minilezingen zitten vol inspirerende video’s en handige tips & tricks.

 • Zien & begrijpen - Wat zie je als je om je heen kijkt? In je eigen winkel, of die van anderen? Wat kun je allemaal met die inspiratie doen?
 • Verbinden & verkopen - Hoe verras jij je klanten? Hoe maak jij jezelf waardevol? Zo sluit jij de deal!
 • Inspireren & informeren - Welk verhaal vertel jij? Hoe communiceer jij?

De webinars kunnen als reeks, maar ook los van elkaar gevolgd worden. Elke webinar duurt ca. 30 minuten. Je hebt het beste beeld als je ze op je tablet of laptop bekijkt, gewoon in de pauze op je werk of thuis vanuit je luie stoel, waar of wanneer jij maar wilt.

Ga naar: www.academieportal.nl/skillstown

Login met dit e-mailadres: webinar@werkindewinkel.nl

Wachtwoord: Webinar@3

1764
Gratis e-Academy, voor e-commerce professionals (Thuiswinkel.org)

De e-learnings, ontwikkeld door Thuiswinkel.org, zijn bestemd voor startende en gevorderde e-commerce professionals op hbo-niveau die hun vakkennis verder willen aanscherpen en verbreden. De e-learnings zijn ontwikkeld in samenwerking met topexperts uit de markt binnen diverse e-commerce disciplines.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de Customer Journey, SEO, Data Analyse, Conversion Rate Optimization (CRO), e-Category Management, e-Commerce Wet- en Regelgeving, Managing Traffic, Cross & Upsell en Content. De e-learnings duren 30-40 minuten, en kun je afronden met een kennistoets. Als je slaagt ontvang je tevens een persoonlijk certificaat in je profiel.

Wil jij jouw e-commerce skills verder ontwikkelen? Maak dan nu gratis een account aan op https://mijn.e-academycampus.nl/#/login volg de eerste e-learning CRO, en blijf op de hoogte van nieuwe cursussen.    

917
Opleiding specialist gezond lopen (Detex)

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die al meerdere jaren ervaring hebben in het verkoopvak in de schoenenbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van meer complexere voetaandoeningen. Waarbij je ook zelf leert enkele aanpassing te verrichten aan confectieschoenen. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. 

918
Textielwarenkennis (Detex)

Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

919
Jeansspecialist (Detex)

Tijdens deze training gaan we in op vooral de technische aspecten van een jeans, zoals spin- en verfmethodes, weeftechnieken, wassingen en veredelingen. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Allround vaardigheden

1396
Allround trainingen voor ondernemer én medewerker (online training SkillsTown)

Ben jij al AVG-proof? Weet jouw HR-medewerker hoe een functioneringsgesprek gevoerd moet worden? Heb jij moeite met Engels sprekende klanten? In dit abonnement vind je meer dan 100 online trainingen voor iedere ondernemer en verkoopmedewerker. Handig voor als je het beste uit jezelf wilt halen. En je zit nergens aan vast, want het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor slechts € 19,95 per maand haal jij het beste uit jezelf en je klant.

O ja, als je de Klant & verkoop trainingen ook afneemt, krijg je op de Trainingen voor ondernemer én medewerker 50% korting!

Bekijk hier alle trainingen in dit abonnement.

Logistiek

1703
Logistiek Medewerker MBO niveau 2 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek medewerker heb je een veelzijdige baan. Je kunt werkzaam zijn bij verschillende bedrijven zoals productiebedrijven, distributie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners en ga zo maar door. 
Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen.  
Aan de ene kant ben je in de weer met pallets, heftrucks en goederen. Aan de andere kant voer je administratie, controleert afleverbonnen en tekent af voor ontvangst van goederen. 
Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kun je verantwoord omgaan met de goederen van iemand anders? Dan is dit beroep echt iets voor jou. Je leert over ontvangst en opslag van goederen. Ook orderproductie & expeditie is een onderdeel van de opleiding. Dit betekent dat je leert over het verzamelen, verzendklaar maken en laden van goederen. Daarnaast leer je over voorraadbeheer; zowel het voorraadsysteem als inventariseren komen aan bod. 
Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1704
Logistiek Teamleider MBO niveau 3 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek teamleider houdt je je bezig met het logistieke proces in een magazijn, waarbij je zelf ook logistieke taken uitvoert. Je organiseert, plant en verdeelt werkzaamheden van medewerkers. Ook begeleid en controleer je de uitvoering van deze werkzaamheden. Daarnaast voer je zelf magazijnwerkzaamheden uit en heb je contact met chauffeurs die goederen komen halen en brengen.  
Als je het leuk vindt er samen met collega’s voor te zorgen dat de goederenstroom optimaal verloopt en je kunt leiding geven aan een kleine groep mensen, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je leert om het logistieke proces te coördineren en verbeteren. Deze onderwerpen komen onder andere aan bod binnen de thema’s ontvangst en opslag, orderproductie & expeditie, voorraadbeheer en inzet van mensen en middelen.  
Verder komen Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap in de opleiding aan bod. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

1705
Logistiek Supervisor MBO niveau 4 (NCVB Bedrijfsopleidingen)

Als Logistiek supervisor werk je in een leidinggevende functie in een magazijn van een logistiek bedrijf. Je stuurt dus andere medewerkers aan, je voert overleg over hun roosters en beslist over diensten die ze draaien. Ook het organiseren van de inkomende en uitgaande goederenstroom is jouw verantwoordelijkheid. Als je samen met je collega’s ervoor wilt zorgen dat de goederenstroom binnen een magazijn optimaal verloopt en je wilt leiding geven aan een afdelingen binnen een magazijn, dan is deze opleiding echt iets voor jou. 
Je leert hoe je beleid moet uitvoeren en hoe je het logistieke proces moet aansturen. Ook komen onderwerpen zoals personeelsbeleid en hoe om te gaan met zakelijke en externe contacten aan bod.  
Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans!
De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk.
Kijk hier voor meer informatie.

Agressie, diefstal, een overval: Er zijn manieren om deze te voorkomen, of om er op de juiste manier mee om te gaan.

Veiligheid op je werk

1715
Veiligheidstraining (voor (assistent-)managers) (SODA Veiligheidstraingingen)

De Veiligheidstraining bereidt jou voor op agressief gedrag en calamiteiten zoals winkeldiefstal of een overval. Hoe gebruik je camera’s en detectiepoortjes het meest effectief en hoe bewaar je maximale veiligheid voor betrokkenen? Je leert ook om medewerkers op te vangen na grensoverschrijdend gedrag en adequate maatregelen te treffen na een overval.

Het uitvoeren van de training neemt twee dagdelen in beslag met een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers. Op locatie en inclusief acteur. Voor leden van INretail bedraagt de training €2450,- en niet-leden €2600,- (excl. reiskosten). 
Klik hier voor meer informatie.

1716
Veiligheidstraining Light (voor medewerkers) (SODA Veiligheidstraingingen)

De Veiligheidstraining Light geeft dagelijkse veiligheidstips, zoals het omgaan met agressie, het beperken van overvalrisico, omgaan met de dreiging van publicatie op sociale media, het herkennen van afwijkend klantgedraging en het adequaat voeren van verkoopgesprekken. 

De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers, de praktijktraining duurt 3 uur. De training kan worden gegeven op locatie naar keuze. De training wordt gegeven met een acteur. Voor leden van INretail bedraagt de training €1425,- en niet-leden €1550,- (excl. reiskosten). 

Klik hier voor meer informatie.

932
Veilig werken in de detailhandel (FHKN)

Met het certificaat dat hoort bij deze instaptraining ben je zeker dat je al aardig wat weet van veilig werken in de detailhandel. Voor jezelf, voor je bedrijf en voor je collega's. Download de training op je tablet of volg hem op je pc via www.veiligwerkenindedetailhandel.nl. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN. 

933
Laat je niet overvallen (FHKN)

Deze training is gericht op beginnende winkelmedewerkers en leerlingen die een detailhandelsopleiding volgen. In deze 45 minuten durende training leer je aan de hand van filmpjes en foto's van praktijksituaties hoe je de kans op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. Ook komt aan bod hoe je het beste kunt handelen tijdens een overval en wat te doen na een overval. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.

935
Voorkomen van en omgaan met geweld en agressie in de winkel (FHKN)

Deze training leert hoe je klanten kunt aanspreken en hoe er omgegaan kan worden met agressie in de winkel. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.

984
Bedrijfshulpverlening (BHV.nl)

Goed getrainde bedrijfshulpverleners zijn niet alleen wettelijk verplicht, maar óók onmisbaar in elke organisatie. Wil jij BHV gaan doen of ben jij door jouw werkgever gevraagd? Volg dan een cursus bij BHV.nl. Met meer dan 50 locaties in Nederland altijd een cursus bij jou in de buurt én met een aantrekkelijke prijs.

De basiscursus BHV bestaat uit 1 praktijkdag (08.30 tot 16.00 uur). Vooraf doorloop je de theorie via de interactieve e-learningmodule. Deze is volledig afgestemd op de retailbranche.

Open cursus BHV
INretail tarief
*last-minute tarief

Basis BHV met Retail e-learning

€ 145,- per cursist
Standaard € 190,- per cursist

€ 99,- per cursist
Standaard € 171,- per cursist

Herhaling BHV

€ 105,- per cursist
Standaard € 160,- per cursist

€ 75,- per cursist
Standaard € 144,- per cursist

Bij 8 BHV'ers of meer kan BHV.nl ook maatwerktrainingen In Company verzorgen. Zo kan er geheel naar wens een training op eigen specifieke (winkel)risico's afgestemd worden. Mocht je zelf geen ruimte beschikbaar hebben, dan kan BHV.nl ook een locatie in de buurt reserveren. Voor meer informatie over In Company trainingen kun je contact opnemen met Nienke Gerritsen, 06 - 2437 0317 of n.gerritsen@bhv.nl.

Voor mee informatie kun je bellen naar 024 - 3730 977 of mailen naar inretail@bhv.nl.

1018
Groepstraining FHKN

FHKN bezoekt regelmatig winkelgebieden om de groepstrainingen onder de aandacht te brengen. De trainingen worden in de winkel gegeven door Stuij Criminaliteitspreventie, die vele jaren ervaring heeft in de branche op het gebied van veiligheid. Wil je meer weten over zo’n training of kijken of deze training in jouw winkel kan plaatsvinden, neem dan contact op met veiligindewinkel@fhkn.nl.

De training op locatie is geschikt voor groepen tot 12 personen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting

934
Aanhouden winkeldieven (FHKN)

Welke regels gelden bij het aanhouden van winkeldieven? Hoe pak je dit het best aan? Dat wordt behandeld in deze training, inclusief voorbeelden op video. Klik hier voor meer informatie. Deze training wordt aangeboden door FHKN.