08 okt
“Blijf kijken, proberen en spelen!”

“Blijf kijken, proberen en spelen!”

De betaalbare meubelen en woonaccessoires van Rachmaninoff Wonen komen elegant tot hun recht in één van de historische werfkelders waar Utrecht zo bekend om staat. Ongetwijfeld een fijne en inspirerende setting om te werken, voor Lisa van Scherpenzeel (27).  

Van styling tot logistiek

Lisa vond interieur altijd al leuk. “Dus na de hbo-opleiding Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie van Rotterdam, was de stap naar een woonwinkel snel gemaakt.” Wat begon als bijbaantje bij Rachmainoff, zeven jaar geleden, is nu uitgegroeid tot een allround functie. “Zo geef ik klanten stylingadvies, begeleid ik stagiaires en vervul ik daarnaast ook nog backoffice-taken zoals logistiek, inkoop en verkoop.” Waar ze blij van wordt? “Als je een klant zo enthousiast kunt maken, dat hij of zij gelijk naar huis rent om te schilderen! Of je een foto stuurt, om te laten zien hoe de nieuwe bank in de ruimte staat.”

Lokale meubelmakers

Wonen met lef, dat is waar Rachmaninoff voor staat. Er prijken veel moderne producten zoals retro lampen, strakke hoekbanken en vintage pronkstukken. De merken variëren van HK Living, tot House Doctor tot Umbria. “Maar we werken ook veel samen met lokale meubelmakers en jonge Nederlandse ontwerpers”, vertelt Lisa.

Up to date

Hoe blijf je meedoen met de hippe Randstedelijke vogels? Lisa: “We vernieuwen de showroom continu. Sinds de zomer van 2018 is daar trouwens ook een nieuwe showroom bijgekomen, aan de Oudegracht! En ik vind het ook heerlijk om naar beurzen te gaan om de nieuwste vormen, kleuren en technieken te ontdekken. Ook volg ik af en toe een training, om scherp te blijven.” Blijkbaar werpt dat zijn vruchten af, want eigenaar Peter Mellema noemt Lisa zijn “steun en toeverlaat”.

Eigen initiatief

Naar eigen zeggen kan Lisa zich ook prima blijven ontwikkelen. “Gelukkig is er bij Rachmaninoff altijd ruimte voor eigen initiatief. We zijn heel betrokken met elkaar, het is net een familie. Zo hoop ik over een jaar of twee weer grote stappen te hebben gezet binnen het geven van interieuradvies en technische ontwikkelingen, zodat het winkelen hier nóg leuker wordt! Mijn motto? Blijf kijken, proberen en spelen!”