13 sep
“Ik heb mijn woordje wel klaar, dat helpt.”

“Ik heb mijn woordje wel klaar, dat helpt.”

Yoni Brandsen bleef tot het ‘bittere’ einde trouw aan het inmiddels failliete Men At Work. Maar gelukkig werd hij deze maand als nieuwe trots aangekondigd van de hippe kledingwinkel Roots in Amersfoort. Ook in deze kleinschaligere setting kan hij prima uit de voeten met zijn sociale skills. “Ik heb mijn woordje wel klaar, dat helpt.” 

Bedrijfskunde

Kleding vond hij altijd tof. Maar toch koos Yoni, in tegenstelling tot veel andere retail-medewerkers, bewust niet voor een modeopleiding. “Ik heb HBO Bedrijfskunde gestudeerd. Dat is zo breed, dat ik er nog elke dag profijt van heb.” De retail vond hij bovendien leuk door het sociale aspect. “Je ontwikkelt zoveel mensenkennis! Niet alleen door het ontvangen van klanten, maar ook door te werken op teambasis. Weet je, ik vergelijk het weleens met voetbal. Nooit gespeeld hoor, maar je snapt het wel, je werkt samen aan een mooi resultaat.” 

Paskamers 

Een vlotte babbel, dat zet wel wat zoden aan de dijk. Yoni was op een middag aan het winkelen in Utrecht toen hij de Men At Work binnenliep en besloot om te vragen of ze nog iemand zochten. “Jeans waren sowieso altijd al een passie van mij. En bij Men At Work heb ik daar nog veel meer over geleerd.” Hij beleefde hij hier naar eigen zeggen vijf mooie jaren. “Het was altijd heel divers. Aan de voorkant van de winkel moet je de klanten echt uitnodigen om binnen te komen. Maar eigenlijk vond ik achterin, bij de paskamers, nog interessanter, daar gaf ik graag advies.”  

Ontslagen door de curator

Helaas kwam die tijd tot een einde. Men At Work ging failliet, en Yoni moest van zijn vertrouwde crew afscheid nemen. “Dat is wel gek, dan word je ineens ontslagen door de curator.” Hij vond het bovendien belangrijk om zijn periode bij Men at Work goed af te sluiten. “Ik ben tot de laatste week gebleven. Het was wel apart, natuurlijk. Ineens sta je met z’n allen dozen in te pakken. Dat was niet leuk, maar je doet het gewoon.”

Klanten met een missie 

Met dezelfde flair waarmee hij zichzelf presenteerde bij Men At Work, wandelde Yoni naar binnen bij Roots, waar hij op 1 augustus 2018 is begonnen. Hij hield wel van het “beetje concept store-achtige” dat de winkel uitstraalt. Het zijn met name chique artikelen voor dames. Kleinschaliger, maar wel met een bredere doelgroep. Het meest enthousiast word hij van klanten met een missie. “Als iemand op zoek is naar een speciale outfit, voor een bruiloft bijvoorbeeld, is het toch wel bijzonder als je diegene hartstikke blij kunt maken. En ik vind het leuk dat we in de gezelligste straat van Amersfoort zitten, namelijk de Krommestraat. Tussen alle grote ketens springen wij er echt uit.”

Loopbaan in fashion 

De laatste tijd denkt hij een beetje na over de toekomst. Een toekomst die hij klaarblijkelijk tegemoetziet met een ondernemende instelling. “Ik vind denim nog steeds supercool, dus misschien dat ik ooit een spijkerbroekenmerk opzet. Maar inkopen regelen lijkt me ook erg gaaf. Of merchandise. Daarom ben ik ook nog steeds blij met mijn opleiding bedrijfskunde. Maar goed, voorlopig vind ik het nog steeds te gek om bij Roots te werken. Sowieso denk ik wel dat ik in de fashion blijf werken.”  
 
Zou jij ook een eigen label willen hebben? Of wil je juist graag groeien in je huidige bedrijf? In de Week van de Loopbaan kun je gratis in gesprek met een loopbaanadviseur. Klik hier

Benieuwd naar Roots? Neem hier een kijkje.