10 dec
“Multitasken vind ik echt heel tof!”

“Multitasken vind ik echt heel tof!”

Ze is afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid, maar vond haar baan bij de conceptstore Things I Like Things I Love zo leuk, dat ze daar nu is uitgegroeid tot manager. Werk in de Winkel ging in gesprek met het jonge retail-talent Maartje van den Munckhof. 

Op de voorgrond 

 “Ik vond het als kind al geweldig om creaties met kleding te bedenken”, vertelt Maartje. “Dus het was heel logisch dat ik op jonge leeftijd al een bijbaantje kreeg in een winkel. Dat begon een beetje achter de schermen, met spulletjes uitpakken, labelen, dat soort dingen. Maar langzamerhand begon ik het steeds leuker te vinden om op de voorgrond van de winkel te treden.” 

Rechten 

Toch ging Maartje iets heel anders studeren. Het werd Rechten, in Amsterdam. Maar die hang naar fashion en gastvrijheid, die bleef. “Ik werkte als hostess en deed modellenwerk. Maar daar was ik op een gegeven moment wel een beetje klaar mee. Dus ik zocht naar een nieuwe toffe bijbaan. Om de hoek van mijn straat zat een winkel waar ik altijd heel graag kwam shoppen: Things I Like Things I Love. Daar ben ik toen binnengelopen. En nooit meer weggegaan! Haha." Maar ziet ze zichzelf in de toekomst dan niet alsnog advocate worden? "Het is niet zo dat ik mezelf nooit meer iets in de juridische sector zie doen. Maar ik voel me wel echt op mijn plek in de winkel. Vandaar dat ik ook verder ben gegroeid.”

Fashion, interieur en meer

Maartje omschrijft Things I Like Things I Love als: "een trendy ‘conceptstore’ in Amsterdam. We zijn een laagdrempelige winkel met een veel basic items. Je hoeft geen modepopje te zijn om hier te kunnen slagen. Er komt van alles. Modebewuste studenten, of hippe moeders die weer hun minder hippe moeders meenemen..."

Veelzijdigheid 

De veelzijdigheid van haar werk als winkelmanager, is wat haar zo aanspreekt. "Ik vind het ontzettend leuk om zo te multitasken. Dat hoort ook bij een winkel. Het is een uitdaging om alles draaiende te houden. De boel netjes maken, alles nalopen… De tijd vliegt elke dag voorbij. Aan de ene kant ben je bezig de winkel mooi te houden, maar aan de andere kant vind ik het klantencontact ook zo ontzettend mooi aan dit werk. Dat je iemand bij de paskamers echt eerlijk advies kunt geven, of een alternatief kledingstuk kunt laten zien, geweldig!” Maartje vindt het daarnaast ook belangrijk om ideeën te blijven uitwisselen met elkaar. “We hebben weleens een bijeenkomst waarbij er een verkooptrainer langskomt. Dat vind ik altijd erg interessant en belangrijk om te doen. Daar is het hele team ook altijd bij aanwezig, want daar kan iedereen weer wat van opsteken."  

    .