26 nov
50 euro korting op training Textielwarenkennis

50 euro korting op training Textielwarenkennis

De training ‘Textielwarenkennis’ is een echte Detex klassieker en bij uitstek geschikt voor iedereen bij wie het adviseren van klanten écht top of mind is. Bij Textielwarenkennis leer je alles over (de kwaliteit van) het product zelf. Zo kun je veel meer bieden dan alleen advies over styling- en imago en klantvriendelijkheid. Werk in de Winkel geeft de eerste tien inschrijvingen voor de training 50 euro korting cadeau!

Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je alles weten over de eigenschappen van textiel. In de module Textielwarenkennis staat kennis van het product centraal.

Charlaine Soester van Sales Knipidee International werkt in het bedrijf van haar ouders. Ze heeft deze training ‘Textielwarenkennis’ gevolgd en is er erg enthousiast over: ‘Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het best veel leerstof was, maar dat maakte het beslist niet minder interessant. Nu kan ik klanten beter te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was. Er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen. Zij deelde haar ervaringen en was ook oprechts geïnteresseerd in alle deelnemers.’

Mode vakkennis

Zowel bij de inkoop als bij de verkoop is vakkennis van groot belang. Het uiterlijk en de eigenschappen van textiel zijn afhankelijk van de grondstoffen, de manier waarop het garen is gemaakt, de manier waarop de stof is gemaakt en hoe de stof is verwerkt. Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant. 

We gaan in op de garens zoals kettinggaren, inslaggaren, breigaren en de vezels die nodig zijn om garens te maken. Verder bekijken we de constructie van stoffen en de manieren om van een garen een stof te maken: zoals weven, breien en non woven. Tenslotte behandelen we ook het veredelen van (grond)stoffen, dit is de vakterm voor bewerkingen ter verbetering van grondstoffen, stoffen of kleding. Deze training kan door individuele deelnemers worden gevolgd maar is zeker ook geschikt om als maatwerk In Company voor het hele sales team te worden verzorgd.

Werk in de Winkel geeft de eerste tien inschrijvingen voor de training 50 euro korting cadeau. Je betaalt dan gaan 155 euro, maar 105 euro. Inschrijven kan via de site van Detex.

Stuur een bevestiging van je inschrijving naar info@detex.nl, o.v.v. van back-to-school-actie. De eerste tien aanmeldingen ontvangen meteen bericht.