09 dec
In de winkel staan: wat betekent dat in 2019?

In de winkel staan: wat betekent dat in 2019?

De retail verandert. Dat hoeven we jou als winkelmedewerker natuurlijk niet te vertellen… Want jij bent flexibeler en gastvrijer dan ooit! Klanten adviseren? Harstikke leuk! Online orders verwerken? Prima. Maar wat wordt er nou eigenlijk precies van jouw dynamische functie verwacht? Dat staat nu zwart op wit in het Retail Qualification Framework.

Als een functie niet duidelijk is omschreven, wordt dat lastig. Want zo kun je als werknemer voor verrassingen komen te staan. En een helder takenpakket blijft wel zo overzichtelijk, ook als je misschien ergens aan een nieuwe job begint of net klaar bent met een opleiding! Het Retail Qualification Framework (RQF) geeft precies aan wat je moet weten en kunnen om een volgende stap te zetten.

Beroepsbeschrijvingen

Wat doet een verkoper precies? Wat zijn de taken van een manager of inkoper (buyer) in deze digitale wereld? Op de website van RQF, wordt de inhoud van alle voorkomende functies binnen de retail duidelijker gemaakt. De beroepscompetentieprofielen laten zien wat de rollen, verantwoordelijkheden competenties zijn voor iedereen met een baan de retail werkt. De profielen dienen als handvatten voor opleidingen, trainingen en carrièremogelijkheden voor retail-medewerkers. Ben je nieuwsgierig naar jouw profiel kijk dan op www.retailqf.nl.

Feedback

Herken je jouw functie niet binnen één van die profielen? Laat je reactie dan achter op het feedbackformulier op www.retailqf.nl. Zo blijven de profielen actueel en sluiten ze aan op de praktijk.