07 jul
In hartje zomer spotten we vast de nieuwste wintertrends

In hartje zomer spotten we vast de nieuwste wintertrends

Het is nog volop zomer, maar rond half augustus komen vaak de eerste najaarscollecties al in de winkels. Fijn als jij al inzicht hebt in de trends en het kleur- en stofbeeld.

Tekst door: Carla van den Puttelaar

Op kleurgebied zijn de blauw- en groentinten goed vertegenwoordigd en ook oker-en mosterdgeelachtige tinten zijn het komend seizoen aanwezig. Ultra violet is weliswaar ‘Color of the Year 2018 by Pantone’, toch is deze kleur (nog) niet ruim vertegenwoordigd op de winkelvloer. Het najaar/winter brengt daar verandering in en paars steekt voorzichtig de kop op. Wat voor spannende kleurcombinaties durf jij te maken?  

Fluweel

Op stofgebied is fluweel een favoriet en past ook perfect bij najaar. Als je meer wilt weten over fluweel, lees dan het eerder geplaatste artikel over de eigenschappen van deze stof. Bloemdessins zijn nog steeds populair en aan jou de kunst om te laten zien dat bloemen ook krachtig kunnen zijn mits goed gecombineerd met bijvoorbeeld leer als stoere tegenhanger. Bij de herenkleding neemt het gebruik van dessins toe.

Western

De westernstijl sprong er bij de vrouwen uit op de internationale catwalks. Niet zo vreemd als we kijken naar de opkomst van stoere en krachtige vrouwen die zich geen wetten laten voorschrijven. Het cowboy overhemd is terug van weggeweest, maar dan wel in de moderne variant en in een combinatie van diverse materialen of van leer. Ook lange jurken met countryinvloeden passen bij deze trend. Bij de mannen gebeurt het tegenovergestelde. Zij tonen massaal hun zachte kant en verzorgen zich tot in de puntjes. Kleur speelt hier, net als materiaal en dessins, een belangrijke rol. Een ander overall trendthema is de future. De toekomst en de onbegrensde mogelijkheden blijven ontwerpers prikkelen. Zilver, pailletten, glitter, glans en futuristische universum kleuren en vormen zijn de ingrediënten voor sience fiction die meer en meer werkelijkheid wordt.


Tekst: Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur Vakblad Kleur&Stijl
Catwalkfoto’s: Jeroen Snijders