13 apr
Het festivalseizoen is weer begonnen!

Het festivalseizoen is weer begonnen!

Je hebt de winter gezond geleefd, op je voeding gelet en flink gesport. Je voelt je lekker en bent fit! Met het mooie weer voor de deur en leuke feestjes in het vooruitzicht wil je natuurlijk genieten, maar natuurlijk niet zo dat al je vooruitgang voor niets is geweest.

Gezellig een drankje drinken moet kunnen, maar belangrijk om te weten is dat zelfs de dranken met de minste alcoholpercentages nog steeds niet gezond zijn en vol calorieën zitten. De beste keuze is natuurlijk om de BOB te blijven. Wil je toch een drankje nemen? Geniet er dan van, maar drink wel met mate!

Calorieën in alcoholische dranken

In het algemeen kan je stellen; hoe donkerder het bier hoe meer calorieën en alcohol erin zit. Je zal er daarom in verhouding minder van moeten drinken. Als je liever een wijntje drinkt, kies dan voor een droge witte. Een zoete witte wijn bevat meer suikers en een rode wijn geeft weinig energie. Drink je liever een mixje, kies dan voor één zonder al teveel toevoegingen.

Wat eet je na/tijdens het stappen?

Als je ervoor kiest om verantwoord op stap te gaan, dan zal je naast de drank ook op je voeding moeten letten. Een vette hap komt namelijk nog eens bovenop de calorieën die je al hebt binnengekregen door alcohol te drinken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg gezonde keuzes te maken op een festival!

Genoeg gefeest, tijd om bij te komen

Minst zo belangrijk is het goed uitrusten na het feesten. Het zorgt namelijk voor een positief effect op je gezondheid, gedachten en functioneren. Zorg er daarom voor dat je maandag weer fris en fruitig op je werk kan verschijnen.

“Het leven is een feest en jij bent uitgenodigd”