15 sep
"Medewerkers maken het verschil!"

"Medewerkers maken het verschil!"

Medewerkers zijn de belangrijkste factor van het succes van een winkel, aldus Jan Meerman. Juist daarom is het zo belangrijk dat werkgevers met werknemers in gesprek gaan over hun loopbaan. Zo schrijft de directeur van INRetail, grootste brancheorganisatie voor non-food, in zijn wekelijkse column. 

"Medewerkers vormen het hart van de zaak en kunnen klanten een unieke ervaring geven waar ze blij van worden. Al het andere, is strikt genomen, makkelijker te beconcurreren." Jan vindt het dan ook belangrijk om de toekomst van werknemers bespreekbaar te maken, zodat ze zich kunnen uitspreken over hun dromen, wensen en verlangens. 

Meer aandacht 

Toch lijken ondernemers zich nog onvoldoende bewust van deze factor."Kortgezegd komt het erop neer dat de winkel draait op een goede inkoop (aantrekkelijke collectie), de inrichting (uitstraling), één publiekstrekker (een populair merk) en marketing (mailen, adverteren en social media). Te weinig hoor ik zeggen dat medewerkers in dat rijtje thuishoren, of sterker nog: het verschil kunnen maken." 

Nieuwe invulling

Winkeliers vinden het volgens Jan vaak lastig om hun bestaande personeelsbeleid te doorbreken en een nieuwe invulling te geven die is gebaseerd op vertrouwen, ontwikkeling, talent, collegialiteit en lol in het werk. Dat begint met een goed gesprek, maar er zijn nog meer manieren.

Speelse wijze

Met dit doel voor ogen heeft INRetail een leuke tool ontwikkeld die helpt om medewerkers op een frisse manier naar hun loopbaan te laten kijken. Met Open Je Blik, ga je op een leuke manier in gesprek gaat met je collega's. Hier lees je hoe het werkt.

Maak in het kader van de Week van de Loopbaan nu een GRATIS afspraak met de een loopbaancoach. Klik hier om een afspraak te maken! De actie loopt van 17 t/m 21 september 2018.