12/02/2024 | Leestijd 4 minuten

Mirjam beklimt de ladder bij schoenenketen vanHaren: “Ik kan mensen goed inwerken!”

De 22-jarige Mirjam Hamerplaat werkt bij vanHaren, één van de grootste schoenenketens van Nederland. Ze heeft net een cursus ‘visual merchandising’ achter de rug én start binnenkort een opleiding assistent filiaalmanager. Een jaar geleden is vanHaren namelijk een eigen mbo-leerschool gestart. Daar maakt Mirjam dus handig gebruik van.

Mirjam beklimt de ladder bij schoenenketen vanHaren: “Ik kan mensen goed inwerken!”

Een leven lang leren, dat is het motto van schoenenketen vanHaren. Jongeren willen zich blijven ontwikkelen. Telkens nieuwe skills leren, nieuwe functies uitproberen en lekker veel levenservaring opdoen. Mirjam is er één van.

Magazijn

Mirjam: “Veel medewerkers zijn bij vanHaren binnengekomen via een bijbaantje tijdens hun middelbareschooltijd en groeien daarna door tot verkoopmedewerker en zelfs filiaalmanager. Ik volg dat pad dus ook. Na mijn weekendbaantje bij vanHaren startte ik met een opleiding logistiek. Maar dat bleek niet echt mijn ding. Ik kwam te werken in een magazijn, waar ik de sociale contacten miste, net als alle mooie verhalen die je te horen krijgt op de winkelvloer. Vandaar dat ik weer ‘terug’ ben in de winkel. Inmiddels werk ik alweer twee jaar bij vanHaren met veel plezier.”  

Opleidingen

“Ik vind het fijn dat er zo veel opleidingsmogelijkheden zijn binnen vanHaren. Niet alleen op carrièregebied, maar qua persoonlijke groei. Van een managementopleiding, tot het leren van een vreemde taal en een typcursus… Van ‘delegeren kun je leren’, ‘op naar een gezond en bewust eetpatroon’, ‘van gestrest naar relaxed’, ‘yoga voor beginners’ tot ‘de basis van marketing’…”

Aantrekkelijk

“Deze week heb ik een cursus gedaan voor visual merchandiser, waarbij ik leerde om etalages en presentaties in de winkel te maken. Erg interessant, want het past wel bij mij. Ik houd ervan als de boel er strak bij staat, de etalages aantrekkelijk zijn en de schoenen goed staan opgesteld. Dat trekt automatisch klanten.”

Assistent-filiaalmanager

“Binnenkort begin ik met een opleiding voor assistent filiaalmanager. Ik ga dus leren om de taken van de filiaalmanager van deze winkel over te nemen bij afwezigheid. Spannend!”  

Inwerken

“Ik kan nieuwe collega’s goed inwerken – althans, dat krijg ik vaak te horen. Blijkbaar ben ik goed in uitleggen. Wel heb ik moeten leren dat bepaalde dingen - die helemaal ingebakken zijn in mijn systeem - voor een nieuwe medewerker nog niet zo vanzelfsprekend zijn. Hoe alle knopjes van de kassa werken, bijvoorbeeld. Daar loop ik dan iets te snel doorheen, terwijl het juist belangrijk is om alles stap voor stap uit te leggen.”

Multitasken

“Multitasken vind ik een grote uitdaging van dit vak. Als ik eenmaal in volle concentratie bezig ben met het neerzetten van schoenen en er ineens een klant binnenkomt, vind ik het een uitdaging om te schakelen tussen deze twee taken. Maar de klant gaat altijd voor, natuurlijk!”  

Schoenencollectie

“Als je hier werkt, kan het verleidelijk zijn om te shoppen. Mijn schoenencollectie thuis is inmiddels niet meer gezond te noemen.”  

In dit artikel lees je meer over de opleidingen van vanHaren in samenwerking met opleidingsinstituut SkillsTown.

Werken bij vanHaren

Ben jij enthousiast geworden door alle carrièrekansen die vanHaren biedt? Kijk dan hier op de site voor alle vacatures. Wil je weten of jij geknipt bent voor de detailhandel? Doe dan de snelle test om te kijken of een baan in de winkel bij jou past.