23 nov
Ontdek je talent!

Ontdek je talent!

Iedereen heeft talenten en ieder talent is waardevol. Maar benut jij jouw talent eigenlijk wel optimaal? Nadenken over je loopbaan is altijd een goed idee. Doe jij waar je goed in bent, wat kun je nog meer doen en welke stappen kun je daarin nu al ondernemen? Bij jouw eigen werkgever of misschien toch ergens anders… Hilde Stringa is loopbaancoach bij Youfit@retail. Zij vertelt wat een loopbaancoach voor je kan doen.

Door Hilde Stringa

“Ik merk dat de term ‘loopbaancoach’ bij veel mensen direct vragen oproept: Wat moet ik me daar bij voorstellen? Wat kan ik verwachten? En gaat zo iemand graven in mijn psyche? Voor veel mensen is het helemaal niet zo gebruikelijk om samen met een coach een loopbaantraject in te gaan. En nadenken over een vervolgstap gaat vaak gepaard met onzekere vragen zoals: Is het bij een andere werkgever net zo leuk als hier? Wat ga ik op een ander verdienen? En hoe moet ik mezelf presenteren? Al die onzekerheden bij elkaar maakt dat je al snel denkt; nah zo’n loopbaantraject, dat kan later altijd nog. En dat is zonde, want zo laat jij jouw talenten onbenut.”

Meer plezier in het werk

“Wil jij weten waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze nog beter inzet? Of wil je weten of jouw huidige werk eigenlijk nog wel bij je past? Dan helpt een loopbaantraject je verder. Sommige mensen komen er naar aanleiding van een loopbaantraject achter dat hun huidige baan perfect bij ze past. Dat geeft ze rust en zekerheid. Ze leren dan hoe zij zich, op de plek waar ze nu zitten, nog beter kunnen ontwikkelen. Dat geeft hun carrière meteen een boost. Ze krijgen meer plezier in hun werk.”

Kijkje buiten de kaders

“Anderen komen er tijdens zo’n traject achter toch weleens verder te willen kijken. Zij vragen zich af: Stel dat ik iets anders wil gaan doen, wat is er dan allemaal mogelijk? Waar ben ik goed in en wat kan ik met die competenties? Misschien ben jij ook wel ontzettend goed op administratief of leidinggevend vlak. Dan bieden andere functies binnen de retail jou ook nieuwe mogelijkheden. Kortom; een loopbaantraject geeft je dan een kijkje buiten de kaders.”

Aan het roer 

“Als je ervoor kiest om een loopbaantraject aan te gaan, dan kies je ervoor het heft in eigen handen te nemen. Jij staat dan aan het roer van jouw carrière. Bij Youfit@retail bieden wij medewerkers in de retail deze kans. We voeren gesprekken, geven opdrachten op maat, en zo ontdek jij samen met jouw loopbaancoach jouw interesses, (verborgen) talenten, carrièremogelijkheden en toekomstdromen. Waar wacht je nog op? Plan meteen een afspraak in!”


Hilde Stringa is loopbaancoach bij Youfit@retail. Zou je nog wel meer informatie op dit vlak willen verwerven? Bel 030-7511900 voor een afspraak of ga www.youfitretail.nl.