07 mei
Show them what you’ve got

Show them what you’ve got

De wereld wordt steeds transparanter, kijk maar naar social media, globalisering en misstanden die aan het licht komen. Die trend zie je terugvertaald in modecollecties, want ook kleding wordt steeds transparanter. Chanel demonstreerde dit op de catwalk voor de spring/summer collecties met doorzichtige capes en laarzen. Ook andere materialen zoals organza* of mesh** geven de kleding die eronder wordt gedragen prijs. Uiteraard past zo’n transparante look niet bij iedereen en is deze stijl ook niet voor iedere gelegenheid geschikt. Het materiaal heeft grote invloed op de uitstraling van de outfit. Experimenteer en adviseer je klant voor een passende trendy look.

Doorzichtig

Ook op schoengebied wordt er ruimschoots ingespeeld op de transparante trend. VIP’s als Kim Kardashian lopen er mee weg! Deze sandaaltjes met blokhak zijn eyecatchers en passen net zo goed bij een jeans als onder een elegant jurkje. Transparantie zien we ook veel terug bij tassen, waarbij er rijkelijk met verschillende materialen wordt geëxperimenteerd. Een tas is het perfect als bijverkoop en maakt een outfit trendy. Ook riemen of zonnebrillen lenen zich om mee te doen met de plastictrend zonder al te veel in het oog te springen.

* Organza is een luxe, dunne, transparante zijden weefsel
** Mesh is een lichtgewicht en zeer fijne netstof. De grootte van de gaten kan verschillend zijn


Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.