16 apr
Til je hele team naar een hoger niveau!

Til je hele team naar een hoger niveau!

Wist je dat ondernemers die werken aan de gezondheid, betrokkenheid en de ontwikkeling van hun medewerkers, succesvoller zijn? Het zorgt voor minder ziekteverzuim, hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier. Hoe je dat aanpakt? Bijvoorbeeld met het gratis ‘Fit IN retail-traject’. Julie Hoebink, mede-eigenaar van Make My Day uit Nijmegen, nam met haar team deel: “In de workshop ‘Mijn gedrag als verkoopmedewerker’ leerden we over onze authentieke kracht en ideale teamrol.’

Team naar een hoger niveau

“Met de winkel maken we een prachtige groei door. Fantastisch natuurlijk, maar dat zorgt er ook voor dat mijn broer en ik als eigenaren zelf minder vaak op de werkvloer staan. Het personeel draagt daar een steeds grotere verantwoordelijkheid. Daarin willen wij hen de juiste ondersteuning bieden. Het ‘Fit IN retail-traject’ hielp ons daarmee. Het tilde ons hele team naar een hoger niveau.”

Verschillende types

“Het team is ontzettend gemotiveerd. De passie voor de winkel is zeker aanwezig. Maar hoe ga je als verkoopmedewerker nou goed om met verschillende type klanten, die totaal anders communiceren en reageren dan jijzelf? Dat en meer leerden we tijdens de workshop ‘Mijn gedrag als verkoopmedewerker’. We leerden dat elke klant, dus ook elke persoon anders is. Dat geldt ook voor onszelf. De kunst is je aan te passen aan de klant, maar wel jezelf te blijven.”

Persoonlijke touch

“Allereerst keken we kritisch naar onszelf. Wat bleek? Er werken vier totaal verschillende types in onze winkel. Iedereen kent een unieke kracht die hem of haar authentiek maakt. Vervolgens leerden we over een goede omgang met tegenovergestelde types. Dankzij deze persoonlijke aanpak voelde iedereen zich ontzettend betrokken die avond. Het ging immers over onszelf.”

Doorpakken

“Na de workshop waren we dolenthousiast, later zakte dat vanzelfsprekend weer wat in. Ik herinner mijn medewerkers dan ook regelmatig bewust aan de tips & tricks die wij kregen. Ook evalueren we gezamenlijk bepaalde leuke, maar ook minder leuke situaties met klanten. Intern pakken we zo stevig door. Met de workshop is de basis gelegd. Nu is het aan ons om die kennis meer en meer in de praktijk te brengen. Daarin houden we elkaar scherp.”

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jezelf of het team waarmee je samenwerkt, bel of mail dan naar Suzanna Heuff (088-9730670, sheuff@inretail.nl). Zij is personeelsadviseur bij INretail en geeft advies hoe je door een goede communicatie beter en met plezier kunt (samen)werken.