14/11/2023 | Leestijd 2 minuten

Tip: tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion in Kunstmuseum Den Haag

De tentoonstelling ‘Royals & Rebels – British Fashion’ in het Kunstmuseum Den Haag brengt dit najaar een ode aan de rijke Britse modegeschiedenis. Van Victoriaanse mode tot Vivienne Westwood, van Schotse ruiten tot Swinging London… God Save The King!

Tip: tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion in Kunstmuseum Den Haag

We can be heroes

‘Royals & Rebels’ – het is een toepasselijke titel voor een tentoonstelling over de culturele invloeden van het Verenigd Koninkrijk. We worden wereldwijd betoverd door de glamoureuze ‘royals’, maar net zo goed door ‘rebels’ als David Bowie, punks en skinheads. En was Lady Diana eigenlijk een ‘royal’, of een ‘rebel’, of beide?

Een rollercoaster aan mode

De Britse modegeschiedenis gaat ver terug. Denk aan de Britse herenmode die in de 19e eeuw wereldwijd gekopieerd werd – zoals het driedelige pak en de hoge hoed. En wat dacht je van de traditionele schooluniformen, of iconische artiesten van The Beatles, The Who en Duran Duran? Om nog maar te zwijgen over ontwerpers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen en John Galliano.

De tentoonstelling ‘Royals & Rebels – British Fashion’ is van 9 september 2023 t/m 7 januari 2024 te zien in het Kunstmuseum Den Haag.

Fotocredits Nick Knight / Trunk Archive          

Fotocredits Nick Knight / Trunk Archive                                                   Fotocredits Peter Stigter