07 feb
Vernieuwingen in de cao

Vernieuwingen in de cao

Let op: er is een nieuwe cao. De inhoud van deze pagina is under construction. Gebruik de cao-tool voor actuele informatie.​

Om te weten welke rechten en plichten jij als werknemer hebt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele cao.

Belang cao

In een cao worden vaak afspraken gemaakt die gunstiger zijn voor de medewerkers dan de wettelijke richtlijnen. Zo is het mogelijk dat het loon waar jij volgens de cao recht op hebt hoger is dan het wettelijk vastgestelde minimumloon. Daarnaast kan het ook zijn dat in de cao staat dat je meer vakantiedagen kan opbouwen dan de wettelijke minimum. De cao mode en sport is dus voordelig voor jou als werknemer.​ Bekijk hier de cao, deze is geldig van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2020.

Vernieuwing cao: Een wereld te winnen

In de cao voor de retailbranche Fashion, Sport & Lifestyle is afgesproken dat er onderzoek zal worden gedaan naar modernisering van de cao. Daar hebben brancheorganisatie INretail en de vakbonden de afgelopen anderhalf jaar hard aan gewerkt. Hier waren grote en kleine werkgevers bij betrokken en zijn er ook enkele sessies in het land gehouden waar werkgevers en medewerkers hun mening konden geven over de ontwikkelde ideeën. Nu is het eindrapport klaar. Benieuwd naar de samenvatting? Bekijk deze hier. Het is nu aan INretail en de vakbonden om te kijken over welke onderwerpen er afspraken kunnen worden gemaakt in de nieuwe cao, die op 1 juli zal ingaan.

Meer lezen?

Het volledige rapport is hier te downloaden.