27 sep
We gaan massaal voor maxi

We gaan massaal voor maxi

De lengte van rokken, jurken en mantels is enkellang dit najaar. Maxi dresses waren in de jaren 70 razend populair. In 2018 zie je een revival met veel ruitmodellen, kant en zwierige soepel vallende materialen. Dus trek aan die maxi dress, want maxi is niet langer voorbestemd als avondjurk.

Door Carla van den Puttelaar

Het is een fabeltje dat de maxi dress alleen geschikt is voor lang(ere) vrouwen. Maxidressing is voor ieder figuurtype geschikt! Met deze tips kies je voor elk klant de juiste jurk.

 

A-lijn

Een A-lijn type is mooi in een jurk die het accent legt op de bovenkant en onder de borsten soepel naar beneden valt. Door het lichte panterdessin aan de bovenkant wordt de aandacht naar het bovenste deel van het lichaam getrokken en worden de schouders optisch verbreed. De donkere kleur aan de onderkant kleedt af en de frivool aangezette strook verbreedt de onderkant waardoor de heupen optisch in balans worden gebracht. De manchet bij de mouwen valt ter hoogte van het het dijbeen en verlegt daarmee het accent.

O-vorm

Een O-vormig figuur straalt in een jurk die onder de borsten soepel valt en eventueel met een dessin is verrijkt. Zogenaamde A-lijn jurken zijn goede modellen. De geplisseerde kraag trekt de aandacht naar boven. De knoopjes werken verlengend en doordat de jurk onder de borsten is aangerimpeld met elastiek valt hij soepel naar beneden.

H-vorm

H-vormige figuurtypes kunnen heel goed modellen dragen met plooien voor meer volume. De soepel vallende stof en geplooide onderkant geven het H-vormige figuur volume. De driekwart mouw breekt de doorgaans lange lengte van het lichaam en het subtiele ceintuurtje in de dezelfde print suggereert een taille.
 

X-vorm

Het X-vormige figuur accentueert haar taille met een riempje. De brede elastieken band accentueert de taille en de overslag aan de bovenkant vormt denkbeeldig een x  en geeft een herhaling van de figuurvorm.

Korte benen 

Korte benen – draag een maxi dress die aan de onderkant doorzichtig is zodat de benen zichtbaar zijn en luchtigheid geeft. Draag een riempje in de taille of op de heupen en laat de jurk enigszins bloezen. Combineer met een pump of laars met een hak voor extra lengte. Doordat de benen deels zichtbaar zijn geeft het “lucht”.

Lange benen 

Lange benen – kies voor een jurk met verschillende dessins waardoor de lengte wordt gebroken. Een jurk met een split staat ook fraai. Deze horizontale banen in het dessin “breken” de lengte.


Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.