24 sep
Werken in de winkel, wat een (werk)geluk!

Werken in de winkel, wat een (werk)geluk!

Waarom vind jij het zo leuk om in de winkel te werken? Is dat vanwege de relatie die je opbouwt met de klant, de leuke collega’s of vanwege de afwisseling in werkzaamheden? Goed nieuws: Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jouw geluksgevoel beïnvloed wordt door 6 factoren en al deze factoren komen ook nog eens in de winkel voor:

Door: Robin Spies

  1. Zinvol werk. De waardering die je krijgt van klanten en de glimlach die je op hun gezichten tovert zorgt voor een enorm gevoel van voldoening
  2. Uitdagend werk: helemaal in je werk opgaan en de tijd even vergeten. Dat wordt ook wel een flow genoemd. Probeer zoveel mogelijk in deze “flow” terecht te komen!
  3. Benutten van jouw sterke punten: als je werk grotendeels bestaat uit de dingen die je leuk vind, dan is de kans groot dat je deze ook goed uitvoert
  4. Eerlijke behandeling: gelukkig is er voor jou een cao van toepassing, die zorg draagt voor jouw arbeidsomstandigheden.
  5. Goede verstandhouding: als je het leuk hebt met je collega’s en een goed gesprek kan voeren met je leidinggevende zorgt dat voor een prettige werksfeer
  6. Goede en fijne werkomgeving : je kan optimaal functioneren als de winkel aangenaam qua temperatuur, goed verzorgd en veilig is

Je hoeft natuurlijk niet altijd werkgeluk te ervaren, soms zijn er ook werkzaamheden die niet zo leuk zijn om te doen. Zolang dit maar een klein deel is van hetgeen je doet, dan is dat helemaal niet erg.
Wees wel eerlijk naar jezelf en luister goed naar je lichaam. Ondanks dat je werk belangrijk voor je is, is je gezondheid natuurlijk het aller belangrijkst. Zorg voor voldoende slaap en rust goed uit, zodat jij weer fluitend naar het werk kan!

Veel (werk) geluk!


Robin Spies is vitoloog bij brancheorganisatie INretail, en deelt graag zijn opgedane kennis.

De Vitaliteitsweek van 24 t/m 28 september, draait om jou als energieke werknemer! Misschien dat je nog wel meer wilt weten over hoe je je vitaal blijft voelen op werk. Bijvoorbeeld hoe je lage rugpijn kunt bestrijden of kunt stoppen met roken? Lees hier meer tips voor een bestaan met meer energie.