11 apr
Zeg yes tegen de jasjurk

Zeg yes tegen de jasjurk

Op de internationale catwalks was overduidelijk één kledingstuk dat als trenditem getipt kan worden: de jas tot over de knie. Vrouwen hebben een ruime keuze in materiaal, dessins of uni’s, mouwvormen etc.

Ook voor mannen geldt deze trend, maar de trendy man die deze jas wil scoren zal deze in de reguliere modezaken (nog) niet vinden. Deze lange jas doet echter niet langer dienst als jas, maar is onderdeel van de outfit in zijn geheel. In feite vervangt hij het colbertjasje of vest, of de jas wordt solo gedragen waardoor het meer een jasjurk is. Een multifunctioneel kledingstuk waar jij als winkelmedewerker verschillende combinaties mee kan maken en de klant kan inspireren. Bovendien kun je er een mooi verhaal aan koppelen omdat ook achter dit kledingstuk een stukje historie zit.

De jasjurk is historisch gezien afgeleid van de Japonse rok - ja, met een o - en kamerjas met veel invloeden van de kimono. De Japonse rok deed zijn intrede in de vroege zeventiende eeuw door de handelsrelaties met Japan. Wil je meer weten over de Japonse rok, lees dan het artikel gemaakt door Modemuze in samenwerking met Kleur&Stijl. 

Stylingtips

Draag de jasjurk als jurk en stijl hem af met hakken, een fluwelen lint om de taille, sieraden en laat hem aan de onderkant wat open voor een sexy, elegante look. Combineer eventueel met een kanten hemdje of onderjurkje. Zelfs een festivallook hoort tot de mogelijkheden, door bij deze jasjurk de juiste accessoires te gebruiken en in plaats van hakken te kiezen voor kekke teenslippers.

Wil je de jasjurk een stoerdere look geven, combineer deze dan met een jeans of short, even de mouwen oprollen, een brede leren riem of leren banden om de mouwen, sneakers eronder en natuurlijk de juiste accessoires.

Nieuwsgierig hoe je de jasjurk nog meer kunt dragen? Kijk dan eens op modeblogs en – sites, en op Instagram.


Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.